Ерик Абидал обяви края на кариерата си. Бившият футболист на Барселона и настоящ на Олимпиакос сподели, че се оттегля. Абидал отправи своите благодарности, като сподели някои от най-запомнящите се мигове в кариерата си.

„Това е много важен момент в кариерата ми. Днес взех важно решение и официално слагам край на кариерата си“, започна Абидал.

„Винаги съм играл на високо ниво. Благодаря на президента. Горд съм, че имах възможността да нося фланелката на Олимпиакос. През цялото време, в което бях тук се чувствах прекрасно“, каза още Абидал.

„Щастлив съм, че успях да осъществя една моя мечта, да играя футбол. След това съм щастлив, че бях в Барселона, мисля, че това е един от най-добрите етапи в кариерата ми. Радвах се на подкрепа и признателност от страна на феновете“.

„Във футбола има моменти, в които си на върха, в други - си долу. В тежките моменти се нуждаем от решителност. Именно благодарение на футбола се изправих срещу болестта“, завърши Абидал.

Припомняме, че по време на периода си на „Камп Ноу“ Абидал претърпя ужасяващ момент, след като му бе открит тумор на черния дроб.