Голямата звезда и капитан на аржентинския национален отбор Лео Меси продължава да притеснява лекарския щаб на южноамериканците. Той не игра в контролата със Салвадор заради контузия в крака. 

В средата на миналата седмица се разбра, че нападателят на Барселона е с подут крак, но медицинските тестове не показаха сериозна травма. Като предпазна мярка той остана на пейката срещу Салвадор с надеждата да се появи в игра срещу Еквадор. 

Но според последните информации, кракът му все още е толкова подут, че не може дори да сложи обувката си. Надеждите са, че ще се оправи с лека почивка и няма да се наложи да е извън терените за по-дълго време. 

И все пак не е ясно дали ще е на линия за битката с Еквадор след около 24 часа. Селекционерът на Аржентина Херардо Мартино вече изрази намерението си да пусне различен състав от този със Салвадор, но по никакъв начин няма да рискува здравето на голямата си звезда. 

"Гаучосите" се готвят за участието си на Копа Америка през юни, на който турнир са и домакини. Надеждите в щаба са точно за този форум Меси да е в най-добрата си форма и да помогне за спечелване на отличието.