Отборът на Барселона надигра категорично Ривър Плейт във финала на Световното клубно първенство. Каталунците се наложиха с 3:0 и спечелиха трофея за трети път в историята си. Две от попаденията за успеха бяха дело на Луис Суарес, а Лионел Меси се разписа веднъж.

Момчетата на Луис Енрике бяха чувствително по-добрият състав на терена. Европейските клубни шампиони не допуснаха съперникът им да създаде много възможности, а в редките случаи, в които "милионариос" стигнаха до вратата на Клаудио Браво, не успяха да се възползват максимално.

Подробности за развитието на мача може да намерите ТУК!

Ривър Плейт започна добре срещата. Аржентинците организираха няколко нелоши атаки в първите минути, но след това каталунците взеха контрола.

В 9-ата минута съставът на Луис Енрике спретна добра атака. Луис Суарес нахлу от дясно, подаде на ляво към Неймар, той комбинира с Андрес Иниеста, който обаче бе блокиран от няколко бранители на Ривър.

Иниеста показа чудесен поглед върху играта в 11-ата минута. Халфът пусна страхотен пас към Лионел Меси. Четирикратният носител на Златната топка отправи удар, който обаче бе отразен от Марсело Бароверо.

В 24-ата минута Даниел Алвеш опита удар от воле, но стражът на Ривър се намеси умело и в тази ситуация.

Каталунците поведоха след 36 минути игра. Серхио Бускетс подаде от дясно към Неймар, който свали с глава към Меси. Аржентинският техничар разстреля Бароверо. При тази ситуация стражът на Ривър имаше претенции, че при овладяването на топката нападателят на каталунците е играл с ръка.

Възпитаниците на Луис Енрике започнаха силно второто полувреме. Каталунците поведоха с 2:0 в 49-ата минута. След отличен диагонален пас на Бускетс на ляво, Луис Суарес се откъсна, отправи силен удар, който мина между краката Бароверо.

Малко след това Неймар влезе на скорост в наказателното поле, бранител на Ривър тръгна да чисти, а Неймар остана да лежи на терена. Главният рефер обаче прецени, че защитникът на аржентинския тим е играл чисто, и посочи играта да продължи.

Барса направи преднината си класическа в 68-ата минута. След подаване на Неймар, Луис Суарес игра с глава, покачвайки на 3:0. Така уругваецът записа втори гол на сметката си.

В 77-ата минута Аларио отправи хубав удар, но топката мина над напречната греда на вратата на Клаудио Браво. Малко след това аржентинският състав проведе нова хубава атака. Мартинес стреля от границата на наказателното поле, Браво отклони топката, като впоследствие тя се удари в левия стълб на вратата му.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS