Звездата на Барселона Дани Алвеш вече си е намерил нов клуб. Бразилецът е с договор само до края на сезона и вече е постигнал споразумение с отбора, чийто цветове ще защитава от новата кампания. 

Според медиите във Франция, става въпрос за местния шампион Пари Сен Жермен. Контактът с представители на клуба е бил осъществен веднага след провала на разговорите с шефовете на Барса в четвъртък. 

Явно в ПСЖ отдавна са имали изготвени параметри за сделка с него, защото са му предложили обвързване за три години и възнаграждение в рамките на 3 млн. евро на сезон. С различните бонуси, той ще вземе 10 млн. евро за трите години на "Парк де Пренс". 

Всичко вече е договорено с агента му, като се очаква единствено да се сложи официално подпис под документите. Това ще стане факт още следващата седмица или най-късно в началото на юни. 

Барселона не успя да го задържи с контракт, въпреки че преговорите се точиха почти половин година. Президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу обяви вече, че му се търси заместник.