Старши треньорът на Барселона Луис Енрике няма да може да използва трима играчи за предстоящия мач на тима си. През уикенда каталунците срещат мадридския Райо Валекано на своя стадион. 

В този двубой на разположение на наставника няма да са Неймар, Томас Вермален и Серхио Бускетс. Първият е наказан заради натрупани жълти картони, а другите двама са аут заради травми. От тях само на белгиеца състоянието е по-сериозно и няма скоро да се появи в игра. 

Но отсъствието на тези трима играчи едва ли може да притесни сериозно Луис Енрике. Историята показва, че Райо Валекано е един от любимите съперници на тима му и той скоро не е грешил срещу него. 

Барселона има осем поредни победи над "пчеличките" от Мадрид, като в седем от тях дори няма допуснат гол. И всички тези успехи са повече от убедителни, защото в седем от осемте двубоя са вкарали минимум два гола. 

От друга страна, Райо Валекано е в трагична форма в гостуванията си в Примера дивисион напоследък и има три поредни загуби навън от испанската столица. "Пчеличките" ще са без Тоньо, Раул Баена и Зе Кастро в този мач.