Отборът на Барселона постигна втората си поредна победа в Примера дивисион, като трябваше да положи страхотни усилия на „Ел Мадригал“. Срещу много солидния тим на Виляреал момчетата на Луис Енрике се поздравиха с 1:0 благодарение на гола, който Сандро Рамирес отбеляза в края.

Домакините бяха разучили доста добре противника си и през цялото време създаваха опасности пред Клаудио Браво, който имаше и късмет да запази мрежата си суха за втори пореден мач.

Наставникът на каталунците за втори пореден мач гласува доверие на таланта от школата Мунир Ел Хадади, който в атака си партнираше с Педро и Лео Меси. Гостите решиха да не рискуват с доскоро лекувалия травма Неймар, който се появи едва след изминаването на час игра. Промяна имаше и в централната двойка бранители, където този път до Жереми Матийо застана Жерар Пике, и в халфовата линия, където Рафиня Алкантара стартира до Бускетс и Ракитич.

Барселона започна мача в познатия си стил и в 15-ата минута Педро шутира мощно под гредата, но стражът Серхио Асенхо отрази.

„Жълтата подводница“ имаше шанс да поведе в 23-ата минута, когато Виктор Руис засече центриране от фаул, ала изстрелът му прелетя над вратата.

В 29-ата минута Меси изпълни много добре пряк свободен удар, ала Асенхо пак се прояви и спаси.

Последва дълъг период от мача, в който нищо интересно не се случваше по терена, за да дойдат последните 20-ина минути.

В 68-ата Меси укроти дълъг пас на Алвеш, измъкна се отдясно и подаде вляво към непокрития Неймар. Виктор Руис първоначално пресече, но кълбото се дотъркаля до бразилеца, който опита да вкара със сила на метър пред голлинията, но намери тялото на падналия Руис.

В 71-ата минута отново бразилецът беше най-близо до гола. Дани Алвеш се включи навреме в атака, пое избита от защитата на домакините топка и центрира прострелно по тревата пред точката на дузпата. Там Неймар опита изстрел с десния крак, но загуби равновесие и изпрати кълбото високо в трибуните.

Две минути по-късно няколко грешки пред наказателното поле на Барса позволиха на Томас Пиня да шутира от около 16 метра по диагонала. Клаудио Браво бе преодолян, но топката срещна левия стълб и се върна в игра.

В 77-ата минута Барселона също удари гредата. Продължителна атака на гостите стигна до Алвеш отдясно в наказателното поле, той сви към точката на дузпата за Меси, чийто шут с десния крак се отклони в бранител и облиза левия стълб.

В 82-ата натискът на „блаугранас“ най-сетне даде резултат. Неймар хвана в крачка защитата на Вилярел с нисък пас към Меси, който тръгна към вратата, спря се и опита да промуши кълбото между краката на вратаря. Асенхо закачи кълбото, но юношата Сандро Рамирес дотича и опъна мрежата.

Пет минути преди края „Ел Мадригал“ бе готов да празнува гол, след катоДжовани дос Сантос бе оставен непокрит при центриране от ъглов удар и стреля с глава отблизо, ала нацели десния стълб.

Виляреал получи още една възможност да изравни в 87-ата минута, когато Матийо изчисти лошо една топка в тялото на Бускетс и тя се озова на пътя Лусиано Вието, но новият нападател на домакините не я нацели по най-добрия начин.

С успеха Барселона запази лидерската си позиция с пълен актив от 6 точки, докато Виляреал заема 8-ото място с 3 по-малко в актива си.