Ръководството на Барселона ще изпълни своето обещание към Серхио Бускетс и ще подобри значително финансовото възнаграждение на халфа.

Спортният директор на каталунския тим Роберт Фернандес вече се е заел с оформянето на предложението за нов контракт на Бускетс.

Според "El Mundo Deportivo, ако го приеме, заплатата му ще се изравни с тази на Андрес Иниеста. Действащият договор на Бускетс с Барселона е до лятото на 2019 г.

Ръководството на клуба ще се възползва от клаузата записана в договора на играча и ще продължи контракта му до 2020 година.

През февруари 27-годишният футболист поднови договора си с клуба до лятото на 2019 година, а освобождаващата клауза, която бе записана в неговия договор е на стойност 175 милиона евро.

Именно при подписването на новия договор е включена клауза за бонус на Бускетс при постигането на определени резултати.

В момента Серхио Бускетс е шести по заплата в Барселона, а бонусът, който трябва да получи от началото на новата календарна година към финансовото си възнаграждение е 1 милиона евро.

Хосеп Мария Бартомеу е обещал на футболиста да увеличи финансовото му възнаграждение при определени постигнати резултати от халфа.

Бускетс се превърна в неизменна част от състава на Луис Енрике и е един от най-силно представящите се футболисти от началото на сезона.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS