Отборът на Барселона се наложи с 3:0 над Гранада в мач от 25-я кръг на Примера дивисион. Точни за каталунския успех бяха Иван Ракитич, Луис Суарес и Лионел Меси.

За домакините почетното попадение реализира Фран Рико от дузпа.

Барселона имаше превес в срещата, а това намери израз в резултата след 25 минути игра. Иван Ракитич се озова на чудесна позиция, и от близка дистанция се разписа за 1:0.

В 37-ата минута Лионел Меси не успя да овладее добре една топка, а в 42-ата дойде първото опасно положение пред вратата на Барселона. Клаудио Браво обаче реагира с вещина и отрази удар на Хавиер Маркес.

След почивката каталунците поведоха с 2:0. Авторът на първия гол Иван Ракитич се отрои с невероятен пас, който намери добре Луис Суарес. Уругваецът реагира мигновено, а това му позволи да удвои аванса на своите.

Отчасти интригата в мача се върна, след като в 53-ата минута домакините намалиха преднината на гостите. Фран Рико се разписа от дузпа, след като Марк Бартра свали съперник в наказателното поле, а главният рефер не се поколеба.

Минута след гола каталунците опитаха да отговорят, но пасът на Меси бе пресечен.

Възпитаниците на Луис Енрике все пак продължиха да доминират мача, а в 70-ата минута Лионел Меси покачи на 3:0. Луис Суарес подаде на аржентинеца, а той се разписа на празната врата, за да оформи крайния резултат.

Десетина минутки преди края Неймар комбинира по брилянтен начин с Лионел Меси, но този път четирикратният носител на Златната топка не сполучи.

Малко преди последния съдийски сигнал Ойер Аласабал отрази удар на Меси.

В класирането Барселона е на второ място с 56 точки, а Гранада е в зоната на изпадащите, 19-и, с 18 пункта.