Ръководството на Барселона е взело решение в най-близко бъдеще да предложи нов договор на Серхи Роберто. На „Камп Ноу“ са изключително доволни от развитието на 24-годишния футболист и неговото представяне, както през миналия сезон, така и от играта му в началото на настоящия.

Ръководството на Барселона иска да удължи договора на Роберто, като все още има дискусии относно това той да бъде продължен до 2021 или 2022 година.

Настоящият контракт на играча е до 2019 година, като освобождаващата му клауза възлиза на 40 милиона евро.

В момента пред ръководните фактори в Барселона предстоят наглед доста по-неотложни въпроси, като подновяването на договорите на Луис Суарес, Иван Ракитич и Лионел Меси.

Агентът на играча Хосеп Мария Оробитх вече е провел първоначален разговор с ръководството на Барселона относно намеренията им за подновяването на договора на Серхи Роберто.

През този сезон Серхи Роберто зае позицията на десния защитник след напускането на Дани Алвеш в посока Ювентус. Той се представя превъзходно, като в последния мач даде три асистенции при победата с 5:0 като гост на Спортинг Хихон. Освен това той вече е основна част от националния отбор на Испания, като е използван именно на същата позиция като десен бек.