Ръководството на Барселона е готово с конкретна оферта за продължаването на договора на Неймар. От клуба ще предложат значително по-добри условия на бразилския футболист от досегашните. Очаква се преговорите между двете страни да стартират в близките дни, след като бащата на играча пристигне в града. Той трябва да се срещне с президента Хосеп Мария Бартомеу.

Неймар е доволен от положението си в Барселона и няма намерение да напуска тима. Неотдавна се появиха слухове, че Манчестър Юнайтед се интересува от нападателя, но самият той категорично отхвърли възможността да напусне.

В момента Неймар взима по 8,8 милиона евро твърди на година, плюс 7 милиона евро под формата на премия за титли, мачове, голове и други постижения.

Дори с общо 15,8 милиона евро той е далеч от възнаграждението на Меси - над 30 милиона евро годишна заплата.

Очакванията са от Барселона да предложат заплата от 14 милиона евро на сезон на Неймар плюс още 3 милиона евро бонуси или общо 17 милиона евро.

Заплатата на футболиста може да се вдигне още повече, ако Неймар се окаже сред първите трима в гласуването за Златната топка за 2015 г.