Отборът на Барселона е първият финалист за Купата на Краля в Испания. Тимът на Луис Енрике нямаше проблеми в полуфиналния мач реванш срещу Виляреал, стигайки до победа с 3:1. „Каталунците“ решиха всичко в своя полза още в първия двубой, в който се наложиха с със същия резултат и така след 6:2 от двата мача се класираха за финалния сблъсък. Там Барселона ще спори за трофея с победителя от двубоя Еспаньол – Атлетик Билбао.

Въпреки че двубоят бе лишен от кой знае каква интрига, домакините дадоха всичко по-силите си, но класата на Барселона си каза думата. Окуражени от своята публика, домакините пробваха натиск в началните минути, но още в третата минута, Неймар обезкуражи „жълтата подводница“.

Бразилецът се разписа след ювелирно подаване на Лионел Меси. Голът допълнително успокои гостите, които няколко минути преди почивката допуснаха грешка в отбрана, която бе наказана. След атака отляво и центриране на далечната греда, Джовани Дос Сантос изравни.

През втората част обаче Барселона взе своето с нови два гола. Усилията на „каталунците“ бяха улеснени и от червения картон, който Виляреал получи Пина в 65-ата минута. Следващите два гола за Барса бяха дело на другите Луис Суарес и отново на Неймар.