Клаудио Браво, Марк-Андре тер Стеген и Жорди Масип ще останат в Барселона и през следващия сезон. Тримата вратари ще бъдат на разположение на старши треньора Луис Енрике и нито един от тях няма да напуска „Камп Ноу“, въпреки появилите се спекулации най-вече относно бъдещето на германския страж.

През последните два сезона, откакто Луис Енрике е начело на Барселона, Клаудио Браво пази в мачовете от Примера дивисион, докато Тер Стеген е на вратата в двубоите от Шампионска лига и Купата на Краля.

Това не се харесва много от Тер Стеген, който иска повече игрово време и се заговори за негов трансфер в Ливърпул или Манчестър Сити. Германецът обаче категорично отрече възможността да напусне Барселона.

В офисите на Барселона са пристигнали няколко оферти за Тер Стеген, като най-значимата е за 20 милиона евро, но каталунците нямат никакво намерение да се разделят с един от най-обещаващите европейски вратари.

Ръководството на Барселона планира да предложи нов договор и много по-добри лични условия от финансово естество на Марк-Андре тер Стеген.

Настоящият контракт на германския страж с каталунския клуб е до лятото на 2019 година. Освобождаващата клауза, която е записана в него е на стойност 80 милиона евро.

Плановете на Барселона е Тер Стеген да продължи договора си до 2021 година.

Каталунците искат на всяка цена да задържат 24-годишния вратар, тъй като са убедени, че той е отлична инвестиция за бъдещето на клуба.  

33-годишният Браво има контракт с Барселона до лятото на 2018 година. Освобождаващата клауза, която е записана в него е на стойност 15 милиона евро.

От Барселона искат да обвържат Браво с нов договор до 2019 година и да увеличат сумата в освобождаващата клауза.