Селекцията на европейския клубен шампион Барселона може да се смята за приключена, ако бъде осъществено преминаването на Арда Туран в клуба днес. Според вестник "Марка", вече има окончателна договорка между каталунците и настоящия клуб на турчина Атлетико Мадрид. 

Всичко по сделката е договорено - лични условия, цена на играча, продължителност на контракта... За него Барса ще плати 34 млн. евро, плюс още 7 млн. бонуси, в зависимост от представянето му. Туран ще подпише за пет години, след като мине медицинските тестове. 

Но има едно важно условие. Тъй като в момента на практика Барса е без президент заради насрочените за 18 юли избори, решението за привличането на турчина трябва да бъде одобрено от заседанието на Управителния съвет, който ръководи клуба до тази дата. 

Ако той реши, че няма да плаща такава сума, трансферът веднага пропада. Заседанието му ще е от 20:00 часа българско време днес. Иначе наставникът на "блаугранас" Луис Енрике обяви категорично, че иска футболиста в състава си и това трябва да наклони везните в полза на сделката. 

Дори и трансферът да се осъществи, Арда Туран няма да може да дебютира за тима преди Нова година. Барселона има ембарго за картотекиране на нови играчи до 1 януари 2016 г. и чак след тази дата и турчинът, и другите две нови попълнения - Жерсон и Алеиш Видал - ще могат да запишат официалните си дебюти.