Даниел Алвеш благодари на Шави Ернандес, че е получил разрешение да играе с неговия номер. Бразилецът заяви, че желанието му е било да играе с номер 6, защото е бил сигурен, че ще спечели шеста титла в своята кариера с каталунците.

„Искам да благодаря на Шави, че ми предостави възможност да играя с неговия номер. Искам да посветя постигнатите успехи и на Шави. Той винаги ще ми бъде пример как трябва да се защитават цветовете на Барселона“, сподели бразилецът.

„Исках да играя с номер 6, защото бях сигурен, че ще спечеля своята шеста титла с Барселона. Шави, никога няма да те забравим. Благодаря, че ми предостави номера. Ние трябва да продължим да печелим и да се наслаждаваме на играта си. За мен е огромна привилегия, че играя в Барселона с този номер. Шави е огромен футболист, който никога няма да забравим. Резултатите са тук. Играя за най-добрия отбор в света“, добави той.

„Публикувах в социалните мрежи една снимка, която предизвика много спорове, когато си сложих перуката. Искам да кажа, че за нас е привилегия да играем в най-големия отбор в света и да защитаваме екипа на Барселона. Ние играем за най-добрия отбор в света, а всичко останало са глупости“, каза още Даниел Алвеш.