Нападателят на Барселона Жерар Деулофеу вярва, че мениджърът на Евертън Роберто Мартисес би бил повече от добре дошъл в Барселона.

Младият испанец прекара миналия сезон под наем в „карамелите“ и помогна на отбора да се пребори за 5-ото място в крайното класиране на Висшата лига. Деулофеу остана много доволен от работата със своя сънародник, макар да не се ангажира с твърдение дали той би могъл да се справи на треньорското кресло при каталунците.

„Трудно ми е да кажа. Изкарах една чудесна година с него, която ми донесе много опит“, коментира Деулофеу. „Той ми помогна доста. Ако един ден дойде в Барселона, съм сигурен, че ще бъде повече от добре дошъл и ще е добре за кариерата му.“

В същото време талантът от Ла Масия не скри амбициите си най-сетне да направи пробив в първия отбор под ръководството на Луис Енрике. „Не мисля, че ще ми е много трудно тази година. Вярвам в себе си. Много съм ентусиазиран и ще дам всичко от себе си, за да покажа на хората, че мога да играя в първия отбор“, каза Деулофеу.