Вратарят на Манчестър Сити Джо Харт смята своя съотборник Серхио Агуеро за по-добър в отбелязването на голове от звездата на Барселона Лионел Меси.

Двамата аржентинци вече кръстосаха шпаги в Шампионската лига, като каталунците постигнаха две победи (2:1 и 1:0), с които за втора поредна година изхвърлиха „гражданите“ в осминафиналите. Кун Агуеро беше автор на единствения гол за англичаните в двата мача, като на реванша пропусна дузпа четвърт час пред края.

Въпреки това Харт не се съмнява в качествата и естествените способности на своя колега. „От това, че работя всеки ден с него и на базата на видято дотук през сезона, мога да кажа, че Агуеро просто знае как да вкарва голове“, коментира стражът.

„В тренировките той блести през повечет дни, но има качествата да го върши и в мачовете. Ние разполагаме с добър отбор, но дори и някое дълго изчистване може да се превърне в гол, защото Агуеро може да премине покрай петима души и да вкара.“

„Той е страхотен съотборник. Серхио е природно надарен и в ситуациите един на един няма нищо сложно за него. Той винаги избира опцията да вкара. Лионел Меси е великолепен играч, той е феномен, но тук ще подкрепя Агуеро. Въпреки това Лионел Меси си остава най-добрият футболист, срещу когото съм се изправял“, допълни Харт.