Ерик Абидал се очаква да се завърне в Барселона през новата година. Французинът напусна каталунския клуб през лятото на 2013 година, когато договорът му с клуба изтече. След това защитникът премина в Монако, където изкара един сезон преди да премине в Олимпиакос. По всичко изглежда, че 35-годишният футболист ще сложи край на кариерата си през декември.

След това се очаква Абидал да се завърне в Барселона и да влезе в ролята на технически директор на училищата на клуба.

Самият Абидал разкри малко, след като напусна Барселона през 2013 година, че има договорка да се завърне в клуба, след като прекрати кариерата си.

Абидал вече е направил и първите стъпки към завръщането си в Барселона. Неговата съпруга Хайет се е настанила в къщата на двамата в каталунската столица. Две от трите деца на футболиста са били записани преди две седмици в един от престижните английски колежи в Барселона, където ще продължат обучението си.

Ерик Абидал, който спечели 21 титли в дългата си кариера на клубно ниво, се възстанови успешно от операция за трансплантация на бъбрек, извършена през 2012 година. Тогава той носеше екипа на Барселона.