Андрес Иниеста заяви, че Ел Класико винаги е една футболна битка. Той добави, че Барселона ще направи всичко, за да спечели срещу Реал Мадрид.

„Ел Класико винаги е една футболна битка. Ние ще направим всичко, което е по силите ни, за да спечелим срещу Реал Мадрид. Това не е един от мачовете и никога не е бил. Този двубой е специален и всяка победа е нещо специално. Ще бъде голяма грешка, ако си мислим, че няма да се случи нищо, ако загубим“, сподели Иниеста.

„Нашият манталитет е на победители и ние отиваме, за да спечелим. Ние сме готови с нашите оръжия, които ще преследваме целите си. Ще се опитаме максимално дълго време да задържаме топката и по този начин да ограничим до минимум силните страни на Реал Мадрид“, добави футболистът на Барселона.

„Календарът е такъв, какъвто е. Трябва да се адаптираме към обстановката. Реал Мадрид разполага с много голям потенциал. Те имат предимство, защото мачът се играе на техния терен и ще им бъде по-лесно“, продължи халфът.

„Чувствам се много добре от началото на сезона. Във всички мачове до този момент играя в халфовата линия, където се чувства по-добре. Това е идеалното ми място. Взаимоотношенията ми с Луис Енрике са перфектни“, каза още Андрес Иниеста.