През следващия уикенд предстои най-голямото дерби на испанския футбол между Барселона и Реал Мадрид, като изходът от него е важен и за двата тима. Но звездите в единия и другия тим ще преследват различни индивидуални постижения. 

Най-малкото, трима от футболистите на каталунците, които са гости в този мач, могат да подобрят класирането си в различни вечни ранглисти на местния футбол. Безспорно, най-интересно сред тях е дали Лео Меси ще стане най-добрият реализатор в историята на Примера дивисион на "Сантяго Бернабеу". 

Той е само на едно попадение от лидера Телмо Сара и е въпрос на време да го измести. Всички в Каталуния обаче искат това да се случи точно на терена на големия съперник, а ако е и с победен гол, още по-добре. 

Вратарят Клаудио Браво също има за какво индивидуално постижение да играе. Той не е допускал гол от началото на сезона, като това са вече 720 поредни "сухи" минути. Това му отрежда второ място в ранглистата на Барселона и шесто в испанския футбол. 

С още 90 минути без гол в Мадрид ще го изкачат до третото място в Ла Лига по това постижение и ще го доближат само на 14 минути без гол от рекордьора за Барса Мигел Рейна, който е и втори в Испания. Лидер в тази класация е Абел Ресино, който няма пуснат гол на вратата на Атлетико Мадрид в продължение на феноменалните 1275 минути. 

Мачът може да се окаже исторически и за Шави Ернандес. Халфът е с 479 мача в Примера дивисион и ако се появи на терена в Мадрид, ще излезе еднолично на 11-о място във вечната ранглиста на Примера дивисион по изиграни мачове. Той е само на шест двубоя от Икер Касияс, който в момента е на осмата позиция.