Сагата около преподписването на договора на Дани Алвеш с Барселона приключи с лош край за клуба. Бразилският десен бек е отказал последното предложение на ръководството и си тръгва след края на сезона, съобщава "Кадена СЕР". 

Играчът отказа две предложения в течение на кампанията и поиска да минат полуфиналите в Шампионската лига и развръзката в първенството, за да седне и да обсъди последното предложение на шефовете. 

Срещата му с тях е била днес, а след края ѝ бразилецът е отклонил офертата. Така той ще може да премине в нов отбор от началото на юни като свободен агент, без да се плаща трансферна сума за правата му. 

Той ще обяви официално решението си на специална пресконференция във вторник. Все още не е ясно къде ще продължи кариерата му, но по всяка вероятност става въпрос за френския шампион Пари Сен Жермен. 

Все пак се очаква Алвеш да играе в трите мача до края на сезона, за да може да си вземе подобаващо сбогом с феновете и да помогне на тима си в борбата му за требъл. Барса вече спечели титлата на Испания, но се бори за трофеите от Купата на Краля и Шампионската лига.