Старши треньорът на Барселона Луис Енрике заяви, че каталунците са мотивирани, както винаги да постигнат успехи и през новия сезон.

„Имаме същата амбиция, както винаги. Този отбор иска да печели титли. Постигнахме много добър резултат в първия мач срещу Севиля. Изиграхме добре мача, както в дефанзивен, така и в офанзивен пан. През второто полувреме се получиха така желаните неща от нас. Доволен съм от всичко“, коментира Енрике.

„Севиля ни пресира много. Това ни даде възможност да правим опасни контраатаки. За сметка на това владеехме по-рядко топката. През вторите 45 минути комуникирахме по-добре, възползвахме се от празните пространства, а Севиля се затрудни много и не успяха да отговорят“, добави треньорът на каталунците.

„Отборът се представи на добро ниво и заслужено победи. Все още не сме постигнали нищо, защото предстои реванш. Имаме голям респект към Севиля.“

„Доволен съм от Мунир и от целия отбор. Имаме много силен състав и чудесни играчи. Ако преценим, че се нуждаем от нов играч на даден пост ще се опитаме да привлечем такъв. Има достатъчно време до края на трансферния пазар. Има още 15 дни и може да има, както нови попълнения, така и напуснали“, каза още Луис Енрике.