Треньорът на Барселона Луис Енрике заяви, че е очарован от представянето на Пако Алкасер от началото на сезона. Това мнение специалистът сподели преди шампионатния мач със Селта Виго. Срещата е в неделя, 2 октомври, от 21.45 часа българско време.

„Винаги резултатите от предходните мачове имат влияние. Селта започна добре и в Ла Лига, и в Лига Европа. Това е сериозен отбор, който може да ни създаде трудности. Те залагат много на пресата“, започна Енрике.

Колкото до решението на Жереми Матийо да прекрати кариерата си в националния отбор на Франция, Енрике каза: „Лично решение. Обмислено и обсъдено със селекционера на тима. Уважавам всеки избор“.

„Лионел Меси се подобрява. Но ние трябва да се справяме и без него. Ако искаш да печелиш титли, трябва да имаш равностоен състав“.

„По всяка вероятност ще направя някои смени в състава си. Искам да уравня натоварването, на което са подложени моите футболисти“, допълни Енрике.

Андрес Иниеста е изправен пред мач номер 600 в кариерата си: „Имал съм честта да играя с Иниеста, а сега мисля, че привилегията ми е двойна, защото съм му треньор. Иниеста има 599 мача и очаквам да закръгли бройката на 600. Ние ще сме много доволни“.

„Представянето на Алкасер е почти перфектно. Отговаря на моите изисквания. Очарован съм от всички и особено от Алкасер“, допълни Енрике.