Старши треньорът на Барселона Луис Енрике определи оставащите седем мача на отбора до края на сезона като финали. Той добави, че Валенсия е много опасен съперник, който се намира в много добра форма.

„Предстоящият мач срещу Валенсия е един от седемте финала, който ни предстои до края на сезона. Изправяме се срещу един много силен съперник, който се намира в отлична форма. Валенсия умее много добре да се защитава, а също така затварят отлично пространствата. Валенсия притежава в същото време мощ в атака. Предстои ни много труден и атрактивен мач“, сподели Енрике.

„Този мач е много важен за нас. Имаме малко време за възстановяване, но нямаме право да се оплакваме. Трябва да се справяме“, добави треньорът на Барселона.

„Нормално е в отбора да има лека еуфория от успеха над ПСЖ. Бускетс и Масчерано са една добра опция. Бускетс може да играе като партньор на Шави, а Масчерано да поркива повече пространство. Няма никакво значение началния час на мача. Ние сме готови да дадем най-доброто, на което сме способни и да победим Валенсия“, каза още Луис Енрике.