Съревнование между Лео Меси и Кристиано Роналдо няма. Или поне така твърди аржентинецът. Той обяви, че не преследва рекордите и целта му не е да се надпреварва с португалската звезда на Реал Мадрид. 

Двамата не спират да бележат в последните години и постоянно доказват, че са двамата най-добри футболисти в света в момента. Но нападателят на Барселона твърди, че го прави заради успехите с тима, а не за личната слава. 

"Да се състезавам с Кристинано? Няма такова нещо, не се съревновавам нито с него, нито с някого другиго. Не се интересувам от индивидуалните рекорди, искам да печеля трофеи с Барселона, това е целта ми", сподели Меси. 

Постоянството във формата на аржентинеца в последните години и редицата лични и клубни постижения накараха редица специалисти да го сравняват с най-великите в историята - Пеле, Диего Марадона, Йохан Кройф и други. 

"Не ме интересува какво ще е мястото ми във футболната история. Поне не мисля за това в момента. Просто искам да ставам постоянно по-добър футболист и с това да помагам на отбора си", сподели още Меси. 

В началото на годината се заговори, че аржентинецът иска да си тръгне, защото вече не се чувствал толкова добре в Барселона. Малко по-късно обаче играчът преподписа договора си и сложи точка на спекулациите за бъдещето си. 

"Не съм се и замислял за подновяването на договора си. Честно казано, нещата се получиха много бързо и останах тук. Щастлив съм и от факта, че това лято подписахме с някои от най-великите футболисти в света. Сега имаме страхотна група", заяви още аржентинската звезда.