Звездата на Барселона Лионел Меси показа, че освен велик футболист, е и доста умен инвеститор. Въпреки че е само на 27 години и има още много години футбол пред себе си, той вече е планирал бъдещето си след края на кариерата. 

Редица спортисти-милионери профукват бързо парите, които правят, докато са на терена. Типичен пример за това са редица звезди от баскетбола и бокса в САЩ. Но явно не и Меси. 

Аржентинецът е вложил 10 млн. долара в построяването на ваканционно селище, което се намира само на 60 км от родния му град Росарио. То е разположено на 600-метров плаж, разполага и със собствено пристанище за 60 яхти. 

Той отдавна е започнал инвестиции в недвижимо имущество и злато, което му позволява да следи спокойно инвестициите си и след като спре с футбола. А освен това се очаква да спечели още стотици милиони, докато  а терена. 

Освен него, умни инвестиции в различни от футбола сектори са направили още звезди като Неймар, Серхио Агуеро, Кристиано Роналдо и други. Всички те момента са сред 20-т най-богати спортисти в света.