Убийственото трио Лео Меси – Луис Суарес – Неймар вече трети сезон е в основата на успехите за каталунците. Затова не е случайно, че в момента клубът се представя колебливо, а една от причините за това е влошената успеваемост на атакуващия тризъбец.

При равенството 1:1 срещу Реал Мадрид в Ел Класико Суарес изтъкна огромния брой пропуски пред вратата на Кейлор Навас. „Имахме толкова много възможности да вкараме, но не се възползвахме. Когато изпуснеш толкова чисти възможности и не затвориш мача, се случват и такива неща“, коментира уругваецът по повод късния изравнителен гол на Серхио Рамос в добавеното време.

Меси вече няма думата в Ел Класико

Именно пропилените шансове стоят в основата на това Барса да не съкрати изоставането си в първенството, където лидер е Реал с 6 точки аванс пред вечния съперник. В 233-ото дерби, което се игра през уикенда, Барселона отправи едва 2 точни изстрела към вратата на „кралете“, а по-тревожното е, че това не се случва за първи път през сезона. Всъщност дотук в 4 мача хората на Луис Енрике са завършвали със същия актив точни удари. И не бива да учудва, че във всеки един от тях резултатът не беше такъв, на какъвто се надяваха „блаугранас“ - така се стигна до загубите от Манчестър Сити и Алавес, а ремитата с Реал Сосиедад и Реал Мадрид допълват картинката.

Въпреки това интересното в случая е, че Барса няма по-лоша успеваемост пред гола, дори напротив – процентите са над средните. Проблемът се крие в недостига на головете, тъй като по това време миналата година MSN имаше отбелязани 9 гола повече. Иначе в първенството тимът на Луис Енрике е вторият най-резултатен със своите 34 попадения, което прави средно по 2,4 на мач. В Шампионската лига показателите са дори по-добри – Барса има 16 гола в груповата фаза (и е лидер по този показател), а средната успеваемост е по 3,2 гола на мач.