Барселона триумфира с Купата на Краля на Испания! Каталунците спечелиха трофея, след като победиха с 3:1 на финала Атлетик Билбао. Двубоят се игра на „Камп Ноу“. Меси вкара две от попаденията, а едно добави Неймар. Почетното попадение за баските отбеляза Уилямс. По този начин „блаугранас“ спечели дубъл, след като през миналата седмица вдигна шампионското отличие.

Играчите на Барселона тотално надиграха своя съперник, а това в края на мача извади от нерви футболистите на Атлетик Билбао.

Барселона вкара гол още в 9-та минута чрез Неймар, но попадението неправилно бе отменено заради засада, която бе маркирана на бразилеца.

Каталунците поведоха в резултата в 20-та минута, когато Лионел Меси навърза петима играчи на съперника, нахлу в наказателното поле на Атлетик и след това изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Ерерин.

Луис Суарес бе близо до това да вкара втори гол в 25-та минута, но Ерерин успя да спаси.

Барселона вкара втори гол в 36-та минута, когато Лионел Меси направи двойно подаване с Иван Ракитич, след това топката попадна в Луис Суарес, който продължи към Неймар, а той на празна врата не пропусна да се разпише.

Атлетик можеше да се върне в мача в 40-та минута, когато Уилямс стреля опасно, но топката срещна гредата.

Андрес Иниеста получи контузия в началото на второто полувреме и бе сменен принудително от Шави Ернандес.

Барса отбеляза трети гол в 73-та минута, когато Неймар пусна добър извеждащ пас към Даниел Алвеш, който центрира по земя в наказателното поле на Атлетик, а Лионел Меси отблизо изпрати топката във вратата на Ерерин.

Атлетик Билбао отбеляза почетен гол в 80-та минута, когато Ибай Гомес центрира в наказателното поле на Барселона, където Уилямс засече топката с глава и вкара във вратата на Марк-Андре тер Стеген.

В 85-та минута Неймар направи за смях Бустинса, като скри топката от погледа му. Това изкара от нерви играча на Атлетик, който потърси саморазправа с бразилеца. В крайна сметка двата отбора се спречкаха, но до по-сериозно сблъсъци не се стигна.

Шави Ернандес можеше да вкара четвърти гол в 90-та минута, но след удара му от фаул топката срещна десния стълб на вратата на Ерерин.

Така Барселона спечели рекорден 27 трофей за Купата на Краля на Испания.