Барселона постигна изключително трудна и важна победа с 2:1 при гостуването си на Малага на „Ла Росаледа“ от 21-ия кръг на Примера дивисион. Лионел Меси се превърна в герой за каталунците, след като отбеляза победното попадение в срещата. Футболистите на Луис Енрике срещнаха сериозни затруднения най-вече през първото полувреме. През втората част „блаугранас“ имаше надмощие над своя съперник.

Двубоят започна отлично за Барселона, който поведе във 2-та минута, когато Лионел Меси комбинира с Луис Суарес, а уругваецът изведе Мунир Ел Хадади на празна врата и той не пропусна да се разпише.

Малага можеше да изравни резултата в 14-та минута, когато Чори Кастро стреля опасно, но Клаудио Браво успя да избие, след което топката срещна левия стълб на вратата на Барселона.

Малага успя да изравни резултата в 32-та минута, когато Хавиер Масчерано сбърка при изчистването на една топка. След това играчите на Малага успяха бързо да разиграят, а топката попадна в Хуанпи, който стреля, кълбото рикошира в крак на играч на Барселона и влетя в мрежата на Клаудио Браво.

Барселона изпусна идеална възможност отново да излезе напред в резултата в 43-та минута, когато Мунир стреля опасно, а Камени спаси, след което Меси бе оставен на празна врата и се опита да добави, но Торес се намеси решаващо в последния момент и изби топката.

Барселона поведе с 2:1 в 51-та минута, когато Адриано центрира в наказателното поле на Малага, където Лионел Меси засече топката от въздуха и я изпрати в долния десен ъгъл на вратата на Карлос Камени.

Клаудио Браво направи решаващо спасяване в 54-та минута след удар на Чори Кастро.

Адриано получи контузия в 72-та минута и бе сменен принудително от Серхи Роберто.

Хавиер Масчерано отново не действа разчетено в 73-та минута. Клаудио Браво се наложи на два пъти да спасява много опасни удари на Камачо и Чоп.

Лионел Меси получи отличен извеждащ пас в 81-та минута и излезе сам срещу Камени, но стреля от малък ъгъл в аут.

Барселона можеше да реши всичко в мача в 87-та минута, когато Иван Ракитич центрира от корнер в наказателното поле на Малага, където Лионел Меси бе оставен сам и стреля, но Камени спаси.

Барселона е на първо място преди останалите мачове от кръга с 48 точки, а Малага е дванайсти с 24 точки.

 

Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS