Барселона постигна убедителна победа с 4:0 срещу Реал Сосиедад при домакинството си на Реал Сосиедад от 13-ия кръг на Примера дивисион. Зрителите на „Камп Ноу“ станаха свидетели на поредното шоу на Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес. Бразилецът продължи невероятната си серия в испанското първенство. Той отбеляза нови два гола и продължава да е лидер сред голмайсторите в Ла Лига.

Старши треньорът Луис Енрике направи поредните ротации в своя състав и даде почивка на Жорди Алба, а Хавиер Масчерано се завърна сред титулярите.

На трибуните на „Камп Ноу“ бяха съпругите и децата на Лионел Меси, Жерар Пике и Луис Суарес.

Барселона започна много силно мача и още в 3-та минута Луис Суарес получи отличен извеждащ пас и излезе сам срещу Херонимо Руи, но вратарят успя да спаси.

Десет минути по-късно Луис Суарес сложи топката на главата на Андрес Иниеста, който стреля с глава, но топката срещна десния стълб на вратата на Реал Сосиедад.

Барселона поведе в резултата в 22-та минута, когато Даниел Алвеш центрира в наказателното поле на Реал Сосиедад, където Неймар изпревари Микел Гонсалес и изпрати топката във вратата на Руи.

Барселона удвои своята преднина в 41-та минута, когато Даниел Алвеш центрира отново в наказателното поле на баските, където Луис Суарес засече топката от въздуха и вкара рядко красив гол за 2:0.

Каталунците реализираха трети гол в 53-та минута, когато Андрес Иниеста пусна пас към Жереми Матийо. Останаха съмнения, че французинът е в положение на засада. След това той центрира в наказателното поле на Реал Сосиедад, където Неймар бе оставен непокрит и отблизо не сбърка да отбележи своя втори гол в срещата за 3:0.

Барселона продължи да доминира и в 59-та минута Неймар пусна много добър пас към Лионел Меси, който стреля, но встрани от вратата на Руи. Минута по-късно Неймар отново комбинира с Меси, който стреля, но Херонимо Руи внимаваше и спаси.

Лионел Меси стреля опасно от фаул в 68-та минута, но встрани от вратата на Херонимо Руи.

Една от малкото възможности, която се откри пред гостите бе в 84-та минута, когато Брума получи топката на границата на наказателното поле на Барселона и бе оставен непокрит, но стреля на сантиметри встрани от левия стълб на Клаудио Браво. Минута по-късно чилийският вратар отрази нов опасен удар на Брума.

Барселона организира невероятна атака в 87-та минута, когато Неймар подаде към Лионел Меси, който стреля, но изпрати топката в напречната греда.

Меси все пак се записа сред голмайсторите. В първата минута на добавеното време на мача Луис Суарес и Неймар направиха двойно подаване, след което бразилецът пусна отличен извеждащ пас към Лионел Меси, който отблизо не пропусна да се разпише за 4:0.

Неймар можеше да оформи своя хеттрик в третата минута на добавеното време на срещата. Бразилецът навърза няколко защитника в наказателното поле на Реал Сосиедад на малък периметър, но в последния момент не успя да нанесе завършващ удар и Херонимо Руи спаси.

Барселона е лидер с 33 точки, докато Реал Сосиедад е четиринайсти с 12 точки.