Барселона запази лидерската си позиция в Примера дивисион, след като разби с 6:0 Спортинг Хихон на „Камп Ноу“ в мача от 35-ия кръг на испанското първенство. Луис Суарес направи поредното си голово шоу, като във втори пореден мач реализира четири гола за каталунците. Останалите две попадения бяха дело на Лионел Меси и Неймар. Съдията Клос Гомес свири три дузпи за Барселона.

Домакините започнаха активно и в 4-та минута Серхи Роберто центрира в наказателното поле на Спортинг, където Лионел Меси стреля с глава, но над напречната греда.

Спортинг Хихон можеше да поведе в резултата в 10-та минута, когато Менендес бе изведен сам срещу Клаудио Браво и стреля, но вратарят на Барселона успя да спаси.

Барселона поведе в 12-та минута. Андрес Иниеста с техничен пас се опита да намери Луис Суарес, но вратарят Иван Куеяр излезе и боксира топката. След това Лионел Меси игра с глава и изпрати кълбото в опразнената врата на Лас Палмас.

Серхи Роберто отправи далечен удар, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Барселона пропусна невероятна възможност да реализира втори гол в 40-та минута, когато Неймар бе изведен на чиста позиция в наказателното поле на Лас Палмас. Бразилецът обаче реши да не стреля, а финтира четирима играчи на гостите, след което подаде към Луис Суарес, който шутира, но топката рикошира в Ернандес и излезе в корнер.

Неймар направи нов невероятен пропуск в 43-та минута. Лионел Меси комбинира с бразилеца, който бе изведен сам срещу Куеяр, но пропусна да се разпише.

Спортинг Хихон можеше да изравни резултата в 45-та минута, когато първо Хавиер Масчерано, а след това и Жерар Пике се наложи да чистят топката от гол линията.

Серхи Роберто получи разтежение в края на първото полувреме и бе сменен на почивката от Даниел Алвеш.

Барселона започна силно второто полувреме. В 53-та минута Неймар подаде към Лионел Меси, който остави топката за Луис Суарес, който стреля, но над напречната греда в аут.

Лионел Меси навърза в наказателното поле на гостите двама футболисти на Спортинг в 56-та минута, след което стреля, но встрани от вратата на Иван Куеяр.

Съдията Клос Гомес подмина доста спорна ситуация в 59-та минута в наказателното поле на Спортинг. Даниел Алвеш центрира в наказателното поле на гостите, където Неймар и Суарес се разминаха с топката, а Жорди Алба бе съборен, но арбитърът не свири дузпа за каталунците.

Неймар направи нов невероятен пропуск в 59-та минута, когато получи перфектен пас от Лионел Меси и остана сам срещу Иван Куеяр, но вратарят отново спаси удара на бразилеца.

Барселона удвои своята преднина в 63-та минута, но Луис Суарес бе в положение на засада при отбелязването на гола. Андрес Иниеста пусна пас към Суарес, който вкара в опразнената врата. Съдията пропусна да маркира засада на уругвайския нападател.

Съдията Клос Гомес свири дузпа за Барселона в 73-та минута. Даниел Алвеш центрира в наказателното поле на Спортинг, а Канея игра с ръка и арбитърът посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран в 74-та минута от Луис Суарес, който бе много прецизен и изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Лас Палмас.

Съдията Клос Гомес свири втора дузпа за Барселона в 77-та минута, когато Тони Санабрия събори Неймар в наказателното поле на Спортинг. Дузпата отново бе реализирана от Луис Суарес, който оформи своя хеттрик в 77-та минута.

Съдията Клос Гомес маркира трета дузпа за Барселона в 84-та минута за нарушение на Огньен Враньеш срещу Неймар. Босненският защитник изблъска в гърба бразилския футболист. Защитникът на Спортинг бе изгонен с втори жълт картон. Неймар реализира дузпата в 86-та минута.

Барселона вкара шести гол в 87-та минута, а Луис Суарес отбеляза своя четвърти гол в срещата. Лионел Меси подаде на Суарес, който с много силен удар вкара в близкия ъгъл на вратата на Куеяр. Луис Суарес води в голмайсторската класация в Ла Лига с 34 гола и е с три повече от Кристиано Роналдо.

Барселона е лидер в Примера дивисион с 82 точки, а Спортинг Хихон е осемнайсти с 32 точки.