Звездата на Барселона Неймар може да запише първите си минути в Ла Лига през новия сезон още този уикенд в съботния мач срещу Малага. Това заяви наставникът на испанския шампион Луис Енрике.

Бразилецът пропусна края на подготовката заради заушка и сега има да наваксва спрямо останалите си съотборници. През миналия сезон той, Луис Суарес и Лионел Меси отбелязаха рекордните за испански тим 122 гола във всички турнири, а кампанията приключи със знаменит требъл.

Заради заболяването си Неймар не игра в мачовете за Суперкупите на Европа и Испания, а също така пропусна и трудната победа над Атлетик Билбао с 1:0 в първия кръг на Примера дивисион.

„Неймар ми изглежда в много добра форма, на практика е вече възстановен и в нормална кондиция за играч, който не е тренирал вече почти 2 седмици“, коментира Енрике.

„Неймар е футболист, който е лек, много слаб и затова може да навакса физическата подготовка много бързо. Неговите резултати в тренировките са сред най-добрите в отбора и това означава, че има шанс да играе утре.“

„Той тренира добре и ще видим какво ще решим преди мача. Играч, който не е готов физически, на практика ще бъде оставен извън състава“, добави наставникът на Барса.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!