"Не съм сигурен, че някога ще достигна нивото на Кристиано или Меси," призна една от звездите на Барселона Неймар в интервю за бразилското издание Globoesporte. Той откри институт, носещ неговото име в родината си.

"В момента те са по-добри от всеки друг играч на света. Не знам дали някога ще достигна тяхното ниво, но целта ми е да ставам по-добър с всеки изминал ден. Винаги искам да вървя нагоре," коментира Неймар, запитан дали може да стигне Роналдо и Меси.

"Всичко отнема време. Израствам с всеки ден. Трупам безценен опит. Бях щастлив в Сантос, но исках ново предизвикателство, и се надявам просто да съм щастлив и тук," обясни той за времето в Европа.

"2014-та бе година на опознаване. Имах и тъжни, и хубави мигове. Знам, че трябва да продължавам да искам и търся повече от себе си. Това научих през 2014-та," каза още нападателят.

"Футболът в Бразилия изостава. Трябва да направим стъпка напред. Бавни сме, бавно напредваме.Трябва да се поучим по-бързо, за да не изостанем прекалено," обясни Неймар.

"Преживяхме вече загубата с 1:7 от Германия на Световното, но трябва да си спомняме винаги за нея. Трябва да се поучим от този мач. Като наказание от родителите ти. Забравяш отделната сцена, но вадиш поуките си в резултат от инцидента," завърши Неймар.