След страхотния дебют, който направи за Барселона в неделя, нападателят Мунир Ел Хадади бързо попадна под светлината на прожекторите, като при това е на път да създаде първи главоболия за клуба.

Причината се крие в договора, който младият талант е подписал с тима. Очевидно бързите темпове в развитието на 18-годишния испанец от марокански произход е изненадал доста от шефовете в отбора, тъй като те са пропуснали да „подковат“ контракта му със солидна освобождаваща клауза, каквато е практиката на „Камп Ноу“.

Според мадридския вестник „Марка“ всеки желаещ може да изключи Барса като страна по преговорите за евентуален трансфер на Ел Хадади, ако плати 12 милиона евро.

Срокът на договора е до лятото на 2017 година, като само до преди 5 месеца Мунир все още се подвизаваше във втория отбор на клуба. Поради тази причина и възнаграждението му съответства на заплатите, които се дават в „Б“ отбора.

Това, което вдъхва спокойствие на „блаугранас“, е желанието на Ел Хадади да остане на „Кам Ноу“. Нападателят планира да остане още дълго време, особено след като се радва на доверието на новия наставник Луис Енрике.