Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу разкри, че новият договор на Луис Суарес с клуба ще бъде подарък за Коледа.

Настоящият договор на Суарес с каталунците е до 2019 година.

„Ще подновим договора на Суарес сега. Остава да бъдат уточнени само някои детайли, но Луис ще остане в Барселона. Той е човек, който е много харесван от всички в клуба и в същото време той обича много Барселона. В следващите дни или седмици ще обявим новия договор. Новият контракт на Суарес ще бъде подарък за Коледа, не само за Луис, който ще остане при нас, но и за всички фенове на отбора. Той е част от този невероятен тризъбец в нашата атака. Луис помага много за функционирането на отбора“, коментира Бартомеу.

„Договорът на Суарес ще бъде подновен според регламента и това, което той ни позволява. Луис ще остане при нас минимум до Световното първенство в Катар. Контрактът му ще бъде удължен до 2022 година. Ще видим какво ще се случи“, добави президентът на Барса.

„Ще задържим Луис Суарес още много години в Барселона. Нашето желание е той да остане в клуба, след като прекрати кариерата си. Ние искаме Луис Суарес да остане в Барселона още дълги години. Имаме един проект - Ла Масия, в който трябва да работят всички наши футболисти, след като прекратят активните си кариери“, каза още Хосеп Мария Бартомеу.