Новото попълнение на Барселона Самуел Умтити заяви, че има желание да играе в каталунския гранд, но също така и да се учи.

Бранителят премина в Барселона от Лион. Той бе представен на нарочен брифинг, който започна с минута мълчание в памет на жертвите от атентата в Ница през нощта на 14 юли. 

Договорът на Умтити е за 5 години. 

„Предпочитам да не казвам моите цели, а да почакам до края на сезона, когато ще направя баланс“, започна Умтити.

„Играх на Европейското, но не мисля, че това е достатъчно. Мисля, че трябва да продължа да показвам своя потенциал“, допълни френският футболист.

Самуел Умтити

източник: БГНЕС

„Говорих с Абидал, който ми каза добри неща за отбора. Обясни ми начинът на функциониране, както и какви са стойностите на отбора. Харесва ми начина на игра на Барса. Говорих за кратко с Луис Енрике. Доволен съм от избора си“, допълни Умтити, който отбеляза, че е нетърпелив да се запознае с нападателите на Барса.

„На моята позиция в Барселона играят много големи футболисти. Аз съм тук, за да почерпя пример от тях. Искам да играя, но на първо място имам желание да се уча“, каза Умтити. „Когато научих за възможността да премина в Барселона се развълнувах. Сълзи потекоха от очите ми. Очаквам да се адаптирам бързо“.