Бившият капитан на Барселона Шави Ернандес е категоричен, че Лионел Меси е най-добрият футболист в света във всички аспектир.

„Меси е много добър човек. Винаги е мил, откровен и не мами. Той никога не е показал неуважение към противник на терена. Неговото поведение може да служи за пример”, коментира Шави.
„Той е едно скромно момче, което се държи много професионално и мрази да губи. Лео е най-добрият футболист в света във всички аспекти. Преди време му бях казал да участва повече в играта и той го прави. Пристрастен е към топката и е много тъжен, когато не играе”, добави бившият капитан на Барселона.

„Луис Енрике е много добър лидер. Той държи отбора на едно идеално ниво. Не съм имал проблеми с него в нито един момент.“

„Кристиано е невероятен футболист. Той има отлична реакция към гола, докато Меси към играта. “

Шави е много критичен към злоупотребите със социалните мрежи. „Twitter, Facebook, Instagram и Periscope, това не е футбол.“

„За мен Гуардиола е истински майстор. Кройф изгради философията на Барселона. Той е баща на всички. Той е човекът, който измисли философията на Барселона и изгради ДНК-то на клуба“, каза още Шави Ернандес.