Полевият играч с най-много мачове в историята на испанския национален отбор по футбол Шави Ернандес изрази разочарованието си от начина, по който се раздели с "ла фурия". Той обяви оттеглянето си от тима след срамното отпадане в груповата фаза на Световното първенство. 

Плеймейкърът на Барселона нямаше особено голяма роля по време на този шампионат, но беше обявил решението си още преди началото му. И се очакваше като един последен жест към него, селекционерът Висенте дел Боске да го пусне в мача с Австралия. 

Той не беше от значение за крайното класиране на испанците. Въпреки това, бившият наставник на Реал Мадрид реши да не пуска една от легендите на испанския футбол в лебедовата му песен с националния тим. Впоследствие Дел Боске се оправда, че не знаел за отказването на Шави. Но футболистът е засегнат. 

"Мисля, че трябваше да играя в този мач с Австралия. Много съм разочарован от решението на Дел Боске. След Европейското през 2012 г. той ме помоли да остане поне още две години с тима и аз се съгласих. Затова да не играя след мача с Холандия нататък беше огромно разочарование за мен", сподели Шави. 

Сега поне той се радва на признателността в клуба си. Новият наставник Луис Енрике го убеди да остане в Барселона, въпреки че през лятото напускането му изглеждаше почти 100% сигурно. Играчът се изказа ласкаво за бившия си съотборник. 

"Луис е роден лидер и винаги се бори до последно за целите си. Имам прекрасно предчувствие за него, чувствам се така, както при Гуардиола през 2008 г. Страхотни неша предстоят на Барса", заяви още Ернандес.