Спортният арбитражен съд в Лозана ще помилва Луис Суарес и ще отмени отчасти наказанието, което ФИФА наложи на уругвайския футболисти, твърди вестник „Марка“.

Припомняме, че Суарес бе лишен от състезателни права за 4 месеца, като има и наложено наказание за 9 мача с националния си тим.

Изданието се консултира с един от членовете в съда, който е обявил, че Барселона не може да носи вина за поведението на Суарес с националната фланелка на Уругвай по време на Световното първенство в Бразилия.

Четиримесечното наказание на Луис Суарес изцяло ще бъде отменено, а в сила ще остане единствено санкцията му за националния отбор на Уругвай.

Това ще позволи на Суарес да играе за Барселона още от началото на сезона в Примера дивисион.

Спортният арбитражен съд в Лозана трябва да разгледа случая с Луис Суарес на свое заседание в средата на следващия мач.

Суарес вече тренира, но отделно от отбора на Барселона. Това се дължи на санкцията, която бе наложена на уругваеца от ФИФА за ухапването на Джорджо Киелини по време на мача между Уругвай и Италия от груповата фаза на Мондиала.

В момента Суарес е в каталунската столица, като се подготвя по специфична програма далеч от своите нови колеги. Уругваецът набляга предимно на физическите упражнения, а по препоръка на своите адвокати провежда своята подготовка скришно.