Легендата на българския футбол Христо Стоичков хвърли ръкавицата към омразния си Реал Мадрид и заяви, че ще е срамота, ако феновете на отбора не аплодират звездата на Барселона Лионел Меси, ако последният изравни рекорда на Телмо Сара в утрешното Ел Класико.

През миналия сезон, когато двата отбора играха на „Бернабеу“, Меси реализира хеттрик, а каталунците се наложиха с 4:3. Сега обаче Стоичков заяви, че именно „белия балет“ е по-добрият отбор пред гола, но пък напрежението ще бъде в техния лагер заради потенциалната разлика спрямо Барса, ако победата отиде при Лео Меси и компания.

„Защо Реал да не отдаде почит на Лео?“, риторично запита Камата пред вестник „АС“. „Те са аплодирали и преди играчи на Барса, спомнете си Роналдиньо, който вкара в Ел Класико, и после получи аплодисменти.“

„Меси е митичен, ще е арогантно да не аплодират един мит. Това ще докаже, че те не вижат по-далеч от собствения си отбор. По същата линия вярвам, че „Камп Ноу“ би аплодирал Кристиано Роналдо.“

„В момента Барселона не е толкова резултатен отбор. Мадрид вкарва много голове. Те обаче са под напрежение и ще изостанат със 7 точки, ако загубят от Барса. Мачът ще е много оспорван и който прояви по-малко нерви, ще го спечели“, допълни Стоичков.