Луис Суарес е на път да сбъдне мечтата си - да играе за Барселона, при това в официален мач. Това може да се случи в Ел Класикото срещу Реал Мадрид на "Бернабеу".

Самият Луис обаче вече гледа още по-напред, далеч-далеч в бъдещето: иска да се пенсионира в Барселона.

"Ще играя за отбора, за който винаги съм си мечтал. Ако имам възможността да се пенсионирам в клуба, това вече ще е перфектната кариера за мен," заяви Суарес пред TV3.

"Мислех, че съм провалил кариерата си. Първоначално се изолирах, затворих се у дома със семейството си, но след това осъзнах случилото се, извиних се, и ми олекна. Някъде по това време започнаха и контактите с Барселона, моят агент ми се обади, и бях щастлив, че тук са готови да заложат на мен," продължи уругвайският голмайстор. "Притеснявах се, че в даден момент Барса може да се откаже от мен."

"Трябваше да работя самостоятелно, да се крия от камерите и от папараците, и това беше трудно. Знаех, че не съм действал професионално, и ми се струваше, че се крия, че правя нещо нередно. Но осъзнавам грешката си, приемам вината си и критиките," добави още Суарес.

"Ще играя, само ако треньорът прецени. Не си го представям още, защото моите съотборници се трудят много здраво за местата си. Няма как да поискам от Луис Енрике да играя. Дори да не играя на "Бернабеу", няма да съм ядосан, ще подкрепям съотборниците ми, и ще ценя тяхното представяне," завърши Луис Суарес.