Треньорът на Севиля Унай Емери предупреди своя футболист Жерар Деулофеу, че няма как да му гарантира регулярни изяви в първия отбор.

Младият испанец ще прекара тази кампания като преотстъпен от своя роден клуб Барселона, където наставникът Луис Енрике реши, че няма да се нуждае от услугите ми. През миналата кампания техничарят беше преотстъпен в Евертън, където бързо се превърна в любимец на мениджъра Роберто Мартинес и феновете.

От началото на този сезон обаче Деулофеу среща доста трудности в битката за титулярно място на „Санчес Писхуан“, а Емери заяви, че 20-годишният футболист ще стане по-добър, когато се научи да играе преди всичко за отбора.

„Независимо от подписаните договори, аз съм този, който определя стартовият състав. Ако към този момент Жерар играе по-малко, това не значи, че през другия месец ще играе повече“, категоричен беше наставникът.

„Клубът не може да задължи по никакъв начин да правя каквото и да било. Всички играчи са равни. Това колко ще играе Деулофеу зависи изцяло от подобряването в изявите му.“

„Надявам се той да тръгне по този път, това е предизвикателството за нас. Искаме от него да подобри цялостното си представяне – говорим за отборната игра и действията в отбрана“, коментира Емери.

Дотук през сезона Деулофеу има записан едва един мач в Ла Лига, като се появи на смяна. Талантът на Барса обаче изигра пълни 90 минути срещу Фейенорд в Лига Европа.