Вторият вратар на Барселона Марк-Андре Тер Стеген сложи край на абсолютно всички спекулации, касаещи бъдещето му. Цяла зима испанските вестници се скъсваха да пишат, че ще напусне, защото е недоволен от статута си на резерва на Клаудио Браво. 

Но германецът категорично отрече това в интервю за клубната телевизия. Той е трансферна цел на Челси, Ливърпул, ПСЖ и редица други водещи клубове, но няма намерение да си тръгва от "Камп Ноу". 

"Много съм щастлив тук и искам да остана, особено заради начина ми на живот в Барселона. Това е едно страхотно място. Никога не можеш да се отпуснеш в този отбор и винаги трябва да даваш всичко от себе си."

"Всички вратари в този отбор се конкурираме и искаме да играем по-често. Това важи и за мен, и за Клаудио Браво, и за Жорди Масип. Това е важно в един отбор, защото конкуренцията те прави силен", сподели Тер Стеген. 

Той сподели и мнението си за предстоящите решителни битки на тима до края на сезона. Ако каталунците бият в следващите си битки Еспаньол, Гранада и Севиля, ще триумфират с дубъл. 

"Все още всичко е в ръцете ни, тренираме всеки ден и преследваме целите си. С феновете зад нас, ставаме по-силни. Реал и Атлетико натискат от задна позиция и ще се борят докрай, но ние трябва да вървим по пътя си."

"Имаше едно време, в което водехме с девет точки, но това е футболът. Просто никога не трябва да се отпускаш. Но всичко зависи от нас, ако спечелим всичко до края, ще триумфираме", сподели още Тер Стеген.