Аржентинската суперзвезда Лионел Меси е само на три гола от изравняването на голмайсторския рекорд за всички времена в испанската Примера дивисион и този рекорд е с 60-годишна давност.

Самият Меси обаче не мисли за това и смята, че рекордът ще бъде изравнен когато му дойде времето. Става дума за постижението на легендарния нападател на Атлетик (Билбао) Телмо Сара, който е вкарал 251 гола в 271 мача и това става в периода от 1940-а до 1955-а година. Откакто е отбелязал първото си попадение с екипа на каталунците - на 1-и май 2005-а година срещу Албасете - Меси има 248 гола на личния си актив в Лигата. Този гол го прави и най-младият реализатор в историята на испанската елитна лига тогава, като е на 17 години, 10 месеца и 7 дни. Този рекорд по-късно е подобрен от друг играч на Барселона - Боян Къркич.

Съботната среща с Райо Валекано ще бъде 248-а, но също така Меси се бори и Кристиано Роналдо за 1-ата позиция в голмайсторската лига на Шампионската лига.

Роналдо вкара своето попадение номер 69 вчера в София при успеха с 2:1 над Лудогорец. Аржентинският техничар е с 68, а начело е Раул Гонсалес със 71.

Четирикратният Футболист номер 1 на света има пет точни изстрела през този сезон, като последно се разписа в мача с Гранада миналата седмица.

"Разбира се, страхотно е да бъдеш голмайстор номер 1 за всички времена в едно от най-силните първенства в света, добави капитанът на Аржентина. Актуалният притежател на постижението Телмо Зара почина през 2006-а година и няма как да следи кога навършващият 27 години през юни 2015-а нападател ще го свали от върха./БТА