Наставникът на Барселона Луис Енрике не получи добри новини от лекарския екип на клуба в навечерието на първото за сезона Ел Класико в събота. Трима от контузените не получиха позволение от медицинските лица да участват в двубоя. 

Това са Адриано Корея, Томас Вермален и Дъглас Перейра. Те са с травми от доста време и до последно се надяваха да получат възможност за участие, но ще им се наложи да почакат. Точно затова и тренираха отделно от останалата група в навечерието на двубоя. 

До последния момент ще се чакат новини и за състоянието на Сехио Бускетс. Той има разтежение в бедрото, заради което не се появи на терена в мача с Аякс от Шампионската лига този вторник. 

Той тренира на пълни обороти в днешното занимание на каталунците, но ще се чака становището на лекарите след последната тренировка преди мача с Реал, която ще е в събота сутринта. Тогава Луис Енрике ще събере всичките си налични футболисти и ще им обяви кои ще са титулярите. 

С първия отбор отново тренираха младоците Мунир ел Хадади и Сандро Рамирес. Те се представиха много добре срещу Аякс и може да получат още един шанс за изява в голямото дерби утре.