Жерар Пике може да се окаже големият губещ в Барселона преди съботното Ел Класико срещу Реал Мадрид. Според каталунските медии има огромна вероятност считания за един от най-добрите защитници в света да не бъде сред титулярите на Луис Енрике.

Ако се вярва на тиражираните информации, въпреки че в Ла Лига „блаугранас“ все още нямат допуснат гол, техният наставник не е много доволен от ефективността им пред гола.

Макар успехът над Аякс в Шампионската лига да остави позитивен отзвук, основните притеснения на Енрике са по отношение на защитата. Специалистът е наясно с атакуващата мощ на Реал, затова организирал среща с бранителите си, на която обсъдили детайлите, които изискват повече работа от тяхна страна.

По всяка вероятност Серхио Бускетс ще запази ролята си на дефанзивен халф, докато Хавиер Масчерано ще трябва да се приготви за още един мач като централен защитник. Жереми Матийо може би ще бъде поставен като ляв бек и докато отдясно Дани Алвеш е сигурен за мястото си, то въпросът пред Енрике е Пике или Марк Бартра да бъде последният от защитното каре.

В предишните сезони подобен въпрос едва ли щеше да стои на дневен ред, но предвид слабата форма на Пике и раздаването на Бартра по време на заниманията, наставникът на Барса ще се двоуми до последно. Той не желае да попари надеждите на последния за по-голяма роля в отбора, при все че досега Бартра се представи стабилно всеки път, когато получи шанс да е на терена.