Днес ще се изиграе и вторият полуфинален мач в Шампионската лига. В него един срещу друг на "Камп Ноу" ще се изправят Барселона и Байерн Мюнхен.

Каталунците имат да си връщат за онова 0:7 от преди две години, но начело на баварската машина е Пеп Гуардиола. Човек, който познава изкъсо испанския тим.

В двата тима две са открояващите се звезди. При каталунците това безспорно е Лео Меси, който е във върхова форма и ще търси реванш срещу Мануел Нойер, който е ключов елемент в тима на германците.

Именно Нойер спря Меси във финала на Мондиал 2014 и прати трофея в Европа, а днес ще се опита да повтори упражнението. В интервю за френския Екип вратарят си пожела да играе на финала в Берлин, а нищо чудно това да се осъществи.

Вероятно Пеп Гуардиола ще постави скрити капани на бившия си тим, но Луис Енрике също е умен тактик и ще се противопостави подобаващо. 

Наставникът на Байерн - Гуардиола е взел решение трима футболисти от неговия отбор да следят изкъсо по терена за изявите на Лионел Меси и да си го предават.

Тримата играчи, които ще си предават звездата на Барселона са Хуан Бернат, Филип Лам и Жером Боатенг.

Любопитното е, че всеки един от играчите ще следи за Меси във всяка една зона от терена, в която аржентинецът оперира.

Бернат ще следи за изявите на Меси, който той е изтеглен по десния фланг. Боатенг ще бъде зает с опазването на аржентинеца, когато той е около наказателното поле на Байерн, а Филип Лам ще има за цел да пази звездата на Барселона, когато Лео владее топката в центъра на терена.

Ето и вероятните състави на двата отбора: 
Барселона: Тер Щеген, Алвеш, Пике, Масчерано, Алба, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Неймар, Суарес, Меси

Байерн: Нойер, Бенатия, Боатенг, Рафиня, Бернат, Алкантара, Алонсо, Лам, Гьотце, Левандовски, Мюлер

Предстои битка на титани, а кой ще излезе победител ще разберем късно тази вечер. Двубоят стартира от 21:45 часа.

Какво мислите за предстоящата битка, коментирайте тук.