Надпреварата между звездите на Барселона и Реал Мадрид Лионел Меси и Кристиано Роналдо продължава с пълна сила що се отнася до надмощието на головата сцена. След като през настоящия сезон в Ла Лига двамата гладиатори често си разменяха лидерството в голмайсторската листа, се оказа, че съперничеството и на сцената на Шампионската лига е също така осезаемо. Там двамата разполагат с по 75 гола и въпросът сега е кой ще задмине другия?

Още идната седмица може паритетът да бъде нарушен, тъй като във вторник и сряда /5 и 6 май/ се очаква Реал и Барса да изиграят полуфиналните си мачове в турнира на богатите съответно срещу Ювентус и Байерн Мюнхен.

Припомняме, че през настоящата кампания на Шампионската лига и Меси, и Роналдо разполагат с по 8 гола, а аржентинецът не е вкарвал в престижната надпревара от груповата фаза. Роналдо пък за последно вкара на Шалке.

От друга страна, изданието на Шампионската лига ще бъде запомнено и от двете звезди, след като задминаха Раул по попадения в турнира на шампионите. Той оглавяваше класацията със 71 гола.

В Ла Лига три кръга преди края Роналдо е най-резултатният футболист с 42 попадения, докато Меси е втори с 40.