Наставникът на Барселона Луис Енрике призна, че е доволен от абсолютно всичко в представянето на тима му по време на първия мач с Байерн от полуфиналите в Шампионската лига. Каталунците надделяха с 3:0 и се доближават до финала. 

Това призна и самият специалист, но предупреди, че все пак тимът му не трябва да допуска отпускане в ответния сблъсък следващата седмица и чак тогава може да мисли за последната битка в турнира. 

"Перфектен резултат! Доближава ни само на една крачка от финала, но не трябва да се отпускаме, а да затворим битката с добро представяне и на реванша. Много съм доволен от момчетата, от всяко едно тяхно действие."

"Ние знаехме как ще играе Байерн и направихме точно това, което трябваше, за да противодействаме на отбор от такава класа. Пеп Гуардиола остана лоялен на стила си, а това опитахме да сторим и ние."

"Аз лично не мога да си спомня съперникът да имаше някакви чисти възможности, освен тази пред Левандовски в началото. Но ние имаме страхотен отбор и реагирахме подобаващо. Целият отбор игра страхотно и зарадва "Камп Ноу". Не съм виждал този стадион толкова щастлив от много време."

"Колкото до Меси, той винаги има с какво да те изненада. Направи го и днес и не просто вкара, ами сътвори шедьовър", не спести суперлативите си след двубоя наставникът на каталунците.