След победата с 3:1 над Аякс в Шампионската лига старши треньорът на Барселона Луис Енрике бе категоричен, че успехът се дължи на колективните усилия на състава. Победата пък носи допълнителна увереност на отбора преди голямото дерби с Реал Мадрид през уикенда.

„Като треньор, това е нещото, което търся и мисля, че го постигнахме – да играем заедно, а това ни прави по-силни като тобор. Това означава, че всеки в отбора помага. Чувствам, че мога да заложа на всеки един футболист срещу Реал и съм сигурен, че резултатът ще е добър”, отсече Луис Енрике.

„Бях много ядосан през първото полувреме, защото мохме да се представим доста по-добре. Това е много  важно. Трябва да  трупаме опит от такива мачове, но трябва и да показваме качества”, заяви треньорът на Аякс Франк де Бур.

Попитан за партньорството между Меси и Неймар, 44-годишният специалист каза: „То е като това между Бейл и Ронално. Тяхното ниво е от различен свят. Всяка година те показват едно изключително ниво и определено е много трудно да бъдат спрени.”