Старши треньорът на Байерн Пеп Гуардиола със сигурност ще приеме най-емоционално предстоящите мачове с Барселона – отборът, в който направи своето име и като футболист, и като треньор.

Малко след изтеглянето на жребия Гуардиола даде пресконференция, на която коментира сблъсъка с каталунците. Треньорът на баварците се изказа много ласкаво за клуба на сърцето си като заяви, че това е бил най-силният възможен съперник. Гуардиола сподели, че се радва за успехите на бившия си съотборник Луис Енрике начело на Барса и призна, че няма да забрави предстоящите мачове.

„Барсе бе една от трите възможности. Бях успешен там, но съм щастлив да бъда тук в Мюнхен. Барселона, разбира се, са най-добрите“, каза Гуардиола.

„Благодарен съм, че тази среща ще се случи и ще добия този опит. Това е нещо специално за мен. Не мога да кажа нито една лоша дума за моя бивш клуб. Имам голямо уважение. Няма да забравя този сблъсък и опита от него. Нуждаем се от целия състав за този дуел.“

„Вярвайте ми, Барселона са най-силни! Радвам се за Луис Енрике. Той е страхотен треньор, страхотна личност и страхотен човек!"

„Те купиха Неймар и Суарес, но начинът на игра, манталитетът са почти същите. Всички отбори на полуфиналите са добри. Непременно ще опитаме да играем на финала в нашата столица (Берлин)“, допълни Пеп.